zaterdag 7 mei 2011

Zaterdag 7 mei 2011

Anja's verjaardag!! Aan het eind van de dag heeft Anja deze dag "een TOPDAG" genoemd.

's Ochtends heeft ze rustig aan gedaan om haar energie voor de middag te sparen. Zich vervolgens feestelijk aangekleed voor deze dag. In de middag was er een heerlijke picknick in de tuin van het ziekenhuis: een idyllisch plekje tussen de bomen aan het water. Voor alles is gezorgd: ballonnen aan de rolstoel, slingers en ballonnen aan de bomen, een picknickkleed, koffie en thee van het ziekenhuis, appeltaart, wortelcake, cola en witte wijn, heerlijke salades en stokbrood. Anja heeft genoten van het buitenzijn, van het gezelschap, van de bijzondere cadeautjes, van een persoonlijk lied en vooral van de witte wijn. Ze vond het jammer dat ze het maar bij één glaasje mocht houden. Anja was bang dat ze in de loop van de middag pijn zou krijgen of heel moe zou worden. Dat is echter niet gebeurd! Mede dankzij een steunende buikband die ze van de verpleging heeft gekregen.

Na het feest had Anja nog geen zin om in het ziekenhuis op bed te gaan liggen, dus heeft ze met Monique en Annet nog een stuk in de rolstoel gereden door het Alkmaarder Hout. We hadden gehoord van een mooie uitgang aan de achterkant van het ziekenhuis, maar die bleek niet geschikt voor een rolstoel. Dankzij de doortastendheid van Monique, die de rolstoel over een hek wist te tillen en van Anja, die gewoon door een smalle doorgang wandelde, is het toch gelukt om in het Hout te komen. Lekker op een bankje gezeten bij het hertenkamp en het dierengedrag (en geluiden) geobserveerd. Als uitsmijter was er vanavond geen smakeloos ziekenhuis eten, maar een heerlijke vegetarische paëlla à la Marjoleina!!
Al met al een gedenkwaardige verjaardag met Anja's als stralend middelpunt!!

PS. In het ziekenhuis denken ze dat Anja een beroemdheid is vanwege alle kaarten, bloemen en aandacht. Wat voor beroemdheid laten we lekker in het midden, maar een beroemdheid is ze wel voor ons allen!!! 

3 opmerkingen:

  1. Lieve celebrity,
    Wat een mooie foto's en wat was het een mooie, indrukwekkende belevenis en echt helemaal jouw dag! De kus van jouw en Roel kan volgens mij met stip op 1 in de kus top honderd.
    Anna heeft dit jaar besloten om het ontbijt op bed dit jaar te laten varen en het eens helemaal anders te gaan doen met moederdag. Het werd zo saai anders vond ze. Ik heb een hartje met een witte roos gekregen. Lief!
    Ga zo meteen op paardenbloemen jacht in de tuin want die hebebn het als het ware overgenomen.
    Ik hoop voor je dat je vandaag ook weer wat buitenlucht op kunt snuiven.
    Kus Moon

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Anja, wat geweldig om te lezen dat je zo hebt genoten!! Ik heb gister regelmatig aan je gedacht en gehoopt dat je kon genieten van de dag zonder even aan alles te hoeven denken en zo te zien is dat prima gelukt! En inderdaad, de foto met Roel met stipt on NR.1!!! Hopelijk ook vandaag weer een mooie en goede dag, ik denk aan je... Liefs Samiaaaaaaaaaaaaa.....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hi Anja,
    De foto's bewijzen wat een fantastische dag het voor je is geworden.Ben blij dat je er met volle teugen van genoten hebt.
    De foto met Roel is een plaatje en komt bij mij als "favoriet"binnen!
    Anja,ik hoop dat je ook vandaag weer van de buitenlucht hebt kunnen genieten.
    Vlfs,Rob&Els

    BeantwoordenVerwijderen