zaterdag 7 mei 2011

Vrijdag 6 mei 2011 (2)

Vanmorgen is John bij Anja geweest. Toen hij haar kamer in kwam, liep ze hem tegemoet. Goed om te zien en zonder slangen of 'infuustrollygeval' of hoe je zo'n ding ook noemt. Piepvrij op weg (bij elke hobbel begon dat ding namelijk te piepen en dit wekte nogal wat frustratie op). 

Voor de afspraak met de transfer-verpleegkundige snel nog even een rolstoel regelen en met zijn tweeën op weg naar de kantine. Koffie met taart, dat moest het worden. Na wat gesteggel met het kantinepersoneel over welk zakje bij welk gebakje hoorde, heerlijk even de buitenlucht opgezocht. Het ziekenhuis heeft een prachtig tuintje en met de overdaad van de zon, waande we ons even weg van het ziekenhuisgevoel. 

Om 11:00 uur terug naar de realiteit, het gesprek met de transfer-verpleegkundige. Het gesprek duurde ongeveer een half uur. Zij zal alles regelen rondom het naar huis gaan van Anja. Naast de medische verzorging moeten er ook spullen worden geregeld. Enerzijds prettig om weer bezig te kunnen zijn met het naar huis gaan, anderzijds ook moeilijk en confronterend. Na een lach en een traan lekker weer op pad, dit keer een broodje met jus uit de kantine gescoord en weer heerlijk naar het perkje. Ondertussen nog even met Mariet contact gehad, de vaste kapster. Zij komt met alle liefde maandag naar het ziekenhuis om het haar van Anja bij te punten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten