vrijdag 6 mei 2011

Vrijdag 6 mei 2011

Anja heeft een goede nacht gemaakt. Vanmorgen koffie gedronken met John in de tuin van het ziekenhuis. Om 11 uur stond er een afspraak gepland maar daarvoor kwam Anja te laat (het was ook ...  uhhh ... zo druk bij de lift, ze kon er echt niets aan doen, hoor!). De afspraak ging over zorg voor wanneer Anja naar huis gaat. Waarschijnlijk gaat dit aanstaande dinsdag gebeuren. Vanuit het ziekenhuis wordt er van alles, materieel en immaterieel, geregeld.  Naar huis gaan ... aan een kant ziet Anja daar naar uit. Anderzijds is het ook een dubbel gevoel, confronterend. Het ziekenhuis is een beschermde omgeving. Thuis gaat ze toch, is ze bang, tegen haar ziekte en beperkingen oplopen.

Na de afspraak gepicknickt in de ziekenhuistuin. Daar was een aparte man met een vermoedelijk Poolse vrouw. Helaas kon ze niet alles verstaan wat deze mensen tegen elkaar zeiden maar het was heel interessant. Vervolgens sloeg de vermoeidheid toe; dan is het nodig om direct terug te gaan naar de afdeling. Anja heeft twee uur geslapen totdat Roel haar wakker maakte. Hij kwam met verjaardagsspullen voor de volgende dag binnen.

Het ziekenhuis eten is als vanouds: niet lekker. Het is een vreemde gewaarwording. Hoe krijgen ze het toch voor elkaar dat rode kool naar werkelijk helemaal niets smaakt?

Anja heeft wederom een grote stapel kaarten en brieven gekregen. Ze geniet ervan! Op de afdelingen denken ze dat Anja een beroemdheid is, en zij laat hen in die waan!

3 opmerkingen:

  1. lieverd, ik kan het me helemaal voorstellen, dat je het eng vindt, en fijn, om naar huis te gaan. Dan komt de wereld plotseling weer bij je binnen....
    laat het met kleine stapjes toe, en bescherm jezelf!

    knuf voor morgen en 2 dikke klapzoenen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben zo blij en moet er zo van glimlachen om de Anja te lezen die ik ken!!!! Je bent toch ook de Koningin, lekker zo laten en celebs, die komen nu eenmaal te laat...

    Maar Anja, dit is je verjaardag, je verjaardag gaat zomaar niet voorbijijijijijijjij )het is een lied en moet eigenlijk gezongen worden). Ik wens je een fijne middag, ochtend, uurtje en of avond en hoop dat je in staat bent om een klein verjaardagsfeestje te vieren. Het weer is in elk geval prima voor een tuinfeestje!!!

    Dikke knuffel Sabrina

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je bent toch ook gewoon een beroemdheid, ik bedoel, wie kent DE Anja niet??? Zelfs de kapster durft geen nee tegen je te zeggen... Moest wel even heel hard lachen toen ik het bericht las... Ik mis die humor! Hoop dat je vandaag kan genieten van je verjaardag... GENIET, zoals je altijd GENIET! Fijne verjaardag en hopelijk tot gauw! Liefs Samiaaaaaaa... p.s. over die bruiloft later nog een berichtje!

    BeantwoordenVerwijderen