dinsdag 26 april 2011

De reis vanaf donderdag 21 april 2011

Op donderdag 21 april 2011 is Anja opgenomen in het Medisch Centrum Alkmaar met darmklachten. Edwin heeft haar naar het ziekenhuis gebracht. Via de eerste hulppost werd zij opgenomen op de afdeling Acute Spoedopname.


Op vrijdag is Anja onderzocht en daarbij is, tot haar en ieders schrik, in haar darm een grote tumor gevonden. Deze vondst was aanleiding om haar met spoed te opereren, dit is zaterdag rond het middaguur gebeurd. Tijdens de operatie bleek echter al snel dat deze tumor niet operatief verwijderd kon worden en dat daarnaast ook een andere organen aangetast zijn. De arts heeft Anja die middag verteld dat genezing niet mogelijk is. Wat er allemaal nog wel kan (of moet) is dan nog niet duidelijk.


Omdat Anja zelf, na de operatie en na de klap van het nieuws, nog erg zwak is helpen Roel, Sjaak, John, Edwin, Frans en Marjolein haar met allerlei zaken van praktische en emotionele aard. Anja vindt het erg prettig dat deze vrienden veel bij haar zijn en met toerbeurten ook bij haar slapen. 


Zondag is Anja overgeplaatst naar de afdeling Chirurgie. Dat was even wennen, ander personeel en strenger beleid. Na een charmeoffensief van John en Marjolein ontdooide de verpleging en kon Anja zich ontspannen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten